Het weer in Rocamadour

February 16, 2019, 9:22 am
Sunny
Sunny
1°C
real feel: 2°C
current pressure: 1030 mb
humidity: 84%
wind speed: 1 m/s SE
wind gusts: 1 m/s
UV-Index: 1
sunrise: 7:53 am
sunset: 6:23 pm
Forecast February 16, 2019
day
Mostly sunny
Mostly sunny
16°C
wind speed: 2 m/s SE
wind gusts: 3 m/s
max. UV-Index: 3
Forecast February 17, 2019
day
Mostly sunny
Mostly sunny
17°C
wind speed: 3 m/s SE
wind gusts: 4 m/s
max. UV-Index: 3
Forecast February 18, 2019
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
16°C
wind speed: 3 m/s SE
wind gusts: 5 m/s
max. UV-Index: 3
Forecast February 19, 2019
day
Partly sunny with showers
Partly sunny with showers
14°C
wind speed: 1 m/s SSE
wind gusts: 3 m/s
max. UV-Index: 2
 

Bezienswaardigheden

Op deze pagina vind u een overzicht van de bezienswaardigheden in en rondom het stadje Rocamadour, zoals u waarschijnlijk al weet is de stad een bezienswaardigheid op zich, toch willen we u graag kennis laten maken met de hoogtepunten die de Rocamadour te bieden heeft.

Na aankomst bij de Rocamadour kunt u na het parkeren onderaan in de vallei van de Dordogne waarbij de Rocamadour gelegen is een toeristisch treintje nemen de berg op naar de ingang van het dorp. De sportieve vakantieganger kan ook een wandeling maken naar het dorp, het dorp is gelegen op een zeer stijle helling en daardoor op de voet moeilijk bereikbaar voor ouderen of minder validen. Eenmaal met treintje of de voet aangekomen bij de ingang van het dorp treft u direct de eerste bezienswaardigheid: de “Porte du Figuier” is een in de 13e eeuw gebouwde toegangspoort voor de stad, de eerste blik op de sprookjesachtige straat achter de poort is adembenemend.
Porte du Figuier

Een volgende bezienswaardigheid is de “Grand Escalier” oftewel de “Grote Trap” deze leid u richting de heiligdommen bovenaan de berg waarop Rocamadour gevestigd is, in de tijd dat Rocamadour een druk bezocht bedevaartsoord was moesten boetelingen de trap op hun knieen opklimmen en bovenaan de trap in 1 van de basilieken om vergiffenis vragen. Rocamadour werd destijds soms door wel 30.000!! boetelingen per dag bezocht. Het hedendaagse Rocamadour is vooral een trekpleister voor het toerisme, vanuit de hele wereld komen nog altijd mensen de magie en de schoonheid van het plaatsje beleven.
Grand Escalier

Eenmaal boven aangekomen vind u de topattractie van de Rocamadour, let bij een bezoek aan de heiligdommen goed op wat u aantrekt, vanwege religieuze motieven dient u goed afgekleed de Rocamadour te bezoeken, een mouwloos hemd, minirok of andere weinig verhullende kledingstukken kunnen voor een onaangename verrassing zorgen wanneer u toegang tot de 7 heiligdommen ontzegd wordt.

Ook met warm weer is het toch de moeite waard om even die vervelende lange broek of die net te warme zomer jas aan te trekken, de zeven heiligdommen van de Rocamadour zijn namelijk van een adembenemende schoonheid, zie ook onze foto gallerij waarin u meer beelden vind van deze heiligdommen.

Parvis des eglises2Parvis des eglises